Lill-Babs sista hälsning till vännerna – efter showen med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson

Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson var tillsammans ute på en stor turné i Sverige hösten 2017. På den sista gemensamma konserten i Karlstad fanns ett inspelningsteam med på plats.

Resultatet sändes på onsdagen i SVT: Dokumentärfilmen Siw, Lill-Babs och Ann-Louise.

Det blev det sista tv-program som Barbro Svensson medverkade i före sin död 3 april 2018.

Men vännerna hann aldrig se filmen tillsammans, och i stället skickade Lill-Babs sms-hälsningar till vännerna, berättar Siw Malmkvist för Expressen.

 

De hade gjort en lång turné tillsammans. Till finalspelningen i Karlstad kom ett filmteam på uppdrag av SVT för att spela in en dokumentär. Det blev Barbros sista spelning med vännerna, och det sista tv-program som spelades in med den mycket folkkära och älskade artisten, som avled 3 april i år.

– Tänk ändå att vi inte visste det. Vi hade ingen aning om att hon var sjuk då. Det var precis som vanligt, hon var som vanligt. Jag tyckte hon hade lite dåligt flås. Men det märke man inte. Det enda man märkte var att hon gick lite grann som att hon hade lite ont i knäna eller höften, säger Siw Malmqvist till Expressen.

Lill-Babs sista spelning med vännerna
Barbro Svensson blev 80 år, och ”Siwan” kunde där och då inte tro att det skulle bli trions sista spelning tillsammans.

– Spelningen i Karlstad blev den allra sista. Det är så fruktansvärt sorgligt. Det visste vi inte då, att det skulle bli den sista. Jag har inte ord för hur ledsamt det känns, säger hon.

Malmqvist berättar att artisttrion skulle sett dokumentären tillsammans hemma hos filmskaparen Susanne Cederberg. Men det hann aldrig blir av och ställdes in. De fick aldrig se filmen tillsammans.

I stället höll Lill-Babs kontakten med filmskaparen via sms.

– Hon skrev jättefina sms. Innan middagen frågade jag henne, är det någonting du inte äter? Då svarade hon att hon inte var så förtjust i majonnäs och blaskig havregrynsgröt. Hon hade en otrolig humor. Jag skrev att jag lovar, det blir ingen havregrynsgröt, säger Cederberg till Expressen.

På onsdagen visades filmen i SVT. Även Ann-Louise Hanson har kommenterat filmen på Instagram, där hon skriver:

”Detta blev Barbros sista TV framträdande! Ofattbart! Vi spelade in våra 2 sista förest. i Karlstad nov.2017. SAKNAD” följt av flera hjärtan och ledsna smileys.

Dela gärna vidare för att hedra Barbro och hennes minne. Vi kommer aldrig att glömma din härliga energi och fina värme. Vila i frid.

Källa: https://sv.stories.newsner.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *