Kates fina hyllning till Diana – mitt i lunchen med kronprinsessan Victoria

Prins William och hans fru Kate Middleton, hertiginna av Cambridge, är på ett tre dagar långt officiellt besök i Sverige.

Det är första gången som prinsessan Dianas äldste son gästar Sverige i ett sådant uppdrag, och på tisdagen stod både bandy och vandring i Gamla stan i Stockholm på programmet.

Prins William och Kate inledde dagen i Stockholm med att titta på – och spela! – bandy med ungdomar och ledare i Vasaparken i centrala Stockholm. Både Kate och William gjorde mål på sina straffar, vilket ledde till jubel bland den svenska allmänheten, som kommit för att titta.

 

Sedan väntade en lunch på Stockholms slott med kungaparet och kronprinsessparet. De brittiska kungligheterna kördes i kortege med de 12 i personalen som följt med till Sverige från Storbritannien. På slottet tog kungen och drottningen emot och hälsade välkomna, men även Victoria och Daniel deltog i lunchen. Det var också då som Kate visade upp sig i sin Cathrine Walker-klänning. Det är brittiska hovreportern Richard Palmer som konstaterar på Twitter att Kate bär märket, som enligt tidningen Hello var ett av Dianas stora favoriter när det kom till kläder. En fin hommage till den framlidna prinsessan alltså, som tragiskt omkom i en bilolycka i Paris 1997.

 

Foto: Twitter


Prinsessan Dianas äldste son William är trea i den brittiska tronföljden efter nuvarande drottning Elizabeth II och hans far, prins Charles.

Senare under eftermiddagen visade Victoria och Daniel runt i Gamla stan och William och Kate passade också på att hälsa på den svenska allmänheten. Många hälsade välkomna och viftade med brittiska flaggor utanför Nobelmuseet, dit kungligheterna sedan fortsatte sin vandring.

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dela gärna vidare för att hälsa brittiska hertigparet välkomna till Sverige!

Källa: https://sv.stories.newsner.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *